SlimBrick en EcoBrick: slank en duurzaam bouwen

Smalle bakstenen van Wienerberger. Een slanke baksteen met 30 tot 35% minder volume. De bouw zet met SlimBrick en EcoBrick een extra stap naar duurzaamheid en reductie van CO2. Minder volume betekent fors minder grondstoffen, energie en transport. Door de kunst van het weglaten. SlimBrick en EcoBrick zijn verkrijgbaar in diverse sorteringen.

 

Slimme ecologische voordelen:

Slim in ruimte en comfort
SlimBrick en EcoBrick bakstenen gaan slim om met de beschikbare ruimte. Bij nieuwbouw kunnen de spouwmuren slanker. Dit kan zo’n 1% meer woon- of kantooroppervlak bieden. De slanke vorm maakt het mogelijk om bij gelijke muurdikte de spouwmuur van extra thermische isolatie te voorzien.
 
Slim in esthetiek
SlimBrick en EcoBrick zijn verkrijgbaar in een standaard hoogte van 50 mm. De natuurlijke uitstraling van baksteen, een onderhoudsvrij product, verkrijgbaar in een keur aan kleuren en nuances.
 
Bekijk hier alle voordelen.

Ecologische slimmeriken onder de bakstenen:

Smalle bakstenen zijn duurzaam. In productie en transport is minder energie nodig. De CO2-uitstoot vermindert. Door de steendikte van 65 mm of 70 mm ontstaat meer ruimte in de spouwmuur voor thermische isolatie waardoor de warmteweerstand van de gevel kan worden verhoogd.

De gebruiksruimte van woning of gebouw wordt 1% groter (als niet wordt gekozen voor een grotere thermische isolatiedikte). De spouwmuur is smaller te dimensioneren. De lichtere gevelconstructie biedt voordelen voor de totale bouwconstructie. Licht van gewicht, prettig werken voor de opperman en metselaar.

Bekijk hier de slanke baksteen in gebruik en verwerking.

SlimBrick

Met een breedte van 70 mm is SlimBrick het slanke broertje van de gangbare baksteenformaten. Uitgevoerd met een frog (uitsparing), geschikt voor traditioneel metselwerk. De extra lengte (230 mm) zorgt voor een goede kop-strek verhouding. De hoogte (50 mm) is standaard.
  • 230 x 70 x 50 mm (l x b x h)
  • voor traditioneel metselwerk
  • frog (uitsparing) voor nog minder gewicht en grondstoffen
  • projectmatig leverbaar in diverse sorteringen van Wienerberger Thorn

EcoBrick

Door de geringe breedte van 65 mm biedt EcoBrick het meest slanke baksteenformaat. Deze volle baksteen is door de aangepaste lengte van 215 mm* prettig verwerkbaar in een goede kop-strek verhouding. EcoBrick is beschikbaar in diverse kleuren vanuit de Wienerberger productielocaties in Lanaken (B) en Beerse (B).
  • 215 x 65 x 50 mm (l x b x h)
  • voor traditioneel metselwerk
  • een grote verscheidenheid in kleuren
  • standaard leverbaar in diverse sorteringen van Wienerberger Lanaken (B) en Wienerberger Beerse (B).
* Voor de 3 sorteringen Agora uit de EcoBrick-serie geldt een afwijkend formaat van 210x65x50

Brochure