Vieilli-sorteringen voor een authentiek kleurresultaat bij renovatie

Nederland kent veel steden en dorpen met een rijke architectonische historie. Bij een dakrenovatie van een historisch of monumentaal pand is het dan ook zonde om dakpannen die er splinternieuw uitzien op het dak te leggen. Wienerberger ontwikkelde de vieilli-sortering – een afwerking die ervoor zorgt dat de dakpannen perfect in het oude stadsbeeld passen.

Nederland kent veel steden en dorpen met een rijke architectonische historie. Denk bijvoorbeeld aan oude hoeves, rustieke landhuizen of karakteristieke panden in de binnenstad. De vaak eeuwenoude daken van deze historische panden hebben een prachtig patina – een kleurschakering die door natuurlijke omstandigheden is gevormd. Mos, roet en zelfs vogelpoep zorgen voor authentieke kleurnuances. Bij een dakrenovatie van een historisch of monumentaal pand is het dan ook zonde om dakpannen die er splinternieuw uitzien op het dak te leggen.

Op verzoek van dakdekkers en Monumentzorg Nederland ontwikkelden wij de vieilli-sortering – een afwerking die ervoor zorgt dat de dakpannen perfect in het oude stadsbeeld passen. De vieilli-kleureffecten bakken we direct mee in de dakpan. Het resultaat? Een dakpan met de verweerde uitstraling van vroeger, en de garantie en kwaliteit van nu. De vieilli-afwerking is beschikbaar voor diverse modellen in de kleuren natuurrood en blauw-gesmoord. Het mooiste effect krijg je door beide kleuren door elkaar te gebruiken op het dak. De verhoudingen van deze mix kun je zelf bepalen.

Over Geert

Geert Kamps is Productmanager Dak bij Wienerberger. Hij kent de bouw door en door, en adviseert dakdekkers over slimme toepassingen en het gebruik van innovatieve producten. Heb je een vraag voor Geert? Mail dan naar info.nl@wienerberger.com.