Het auditorium maakt deel uit van een ontmoetingscentrum op het perceel van het algemene ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk, België. Het ziekenhuis zelf en de gehele infrastructuur zijn ontworpen op een strikt Cartesisch coördinatenstelsel. In vergelijking met het ziekenhuis is het auditorium slechts een klein gebouw. De architecten hadden de intentie om een gebouw met een eigen identiteit te ontwerpen, waarop dit Cartesisch coördinatenstelsel niet van toepassing was. Het auditorium is goed geïntegreerd in de groene omgeving en is een plek waar het personeel van het ziekenhuis zich kan terugtrekken om even vrij te zijn van professionele verplichtingen. Het is een bijzonder gebouw, met een gracieuze en optimistische elegantie. Qua materiaalgebruik valt het op dat een en dezelfde baksteen is gebruikt voor zowel de gevel als het interieur. De bakstenen zijn verticaal verwerkt: dit was gezien de vorm van de muren de meest logische manier. Verder benadrukt de verticale verwerking van de bakstenen de lineaire en ronde effecten van de vorm van het gebouw. Dit draagt bovendien bij aan de lichtheid van het gebouw.
 
Architect: Dehullu Architecten, België
Locatie: Kortrijk, België
Oplevering: 2014
Nominatiecategorie: Utiliteitsbouw
Bestemming van het gebouw: Ontmoetingscentrum
Vloeroppervlak: 1.200 m², oppervlakte van het perceel 7.400 m²
Steensoort: Gevelbakstenen

Dehullu Architecten, België
Dehullu Architecten, België
Dehullu Architecten, België
Dehullu Architecten, België
Dehullu Architecten, België
Dehullu Architecten, België