Boechorsthof, Noordwijk, Sorteringen: Wienerberger - Mix Auraton DF en Novoton DF

Kleurvaste kleurenwaaier voor een intieme binnenring | Boechorst, Noordwijk

De wijk Nieuw-Oost wordt het visitekaartje van Noordwijk: compact dorps en kleinschalig van karakter en samenhangend ingebed in het unieke landschap op de rand van een strandwal. Noordwijk verstopt zich niet achter geluidsschermen, maar laat haar kwaliteiten zien.

Een kleurvaste kleurenwaaier voor een intieme binnenring

Nieuw-Oost is geen standaard buitenwijk dus, maar een vanzelfsprekend onderdeel van Noordwijk. De wijk sluit hier uitstekend op aan met korte, snelle fiets- en wandelroutes. Woningen liggen aan een bosrand, aan het water, aan het open landschap of aan een straat zonder geparkeerde auto’s. In Nieuw-Oost parkeert de auto ‘achterom’ en staan de fietsen aan de voorzijde. Zo wordt langzaam verkeer gestimuleerd en wordt de straat een overzichtelijke speelruimte.

Boechorst, een wijk binnen het grotere kader van Nieuw-Oost, bestaat uit ruim 800 woningen waarvan het gros nu is gerealiseerd. De bouwblokken zijn compact en gedifferentieerd, maar met een eenduidige materialisering. De wijk is ruim en groen, met een mix van woningen, variërend van sociaal tot topsegment.

Rustig, klassiek en geborgen
De wijk is gestructureerd aan de hand van een binnen- en buitenring. De woningen zijn in vormgeving en gebruik op de hof gericht, wat recht doet aan de boogde sfeer: rustig, klassiek en geborgen. De parkeerplaatsen liggen uit het zicht van de openbare ruimte en het parkeren geschiedt in van de hof afgeschermde ‘parkeerkoffers’. Iedere woning heeft een eigen voorgebied, uitgevoerd in sierbestrating met een plantenbak. Het voorgebied is rechtstreeks vanuit de keuken bereikbaar via openslaande deuren. Op de begane grond zijn de kozijnen in de voorgevels uitgevoerd met glas tot aan de vloer zodat een maximale openheid naar de hof ontstaat.

Géén blik op straat, met karakter aangeplante bomen en een natuurlijke opname van spelvoorzieningen en een speelplaats. Gemeentelijk projectmedewerker Jos Habers, over de straatbakstenen: “We zochten kwaliteit, karakter en kleurvastheid. Met de stedenbouwkundige is gekozen voor een tweedeling: Auraton voor de woonerven, Novoton voor de 30-kilometerstraat. Dezelfde sfeer met een net andere uitstraling.” De inrichting van de openbare buitenruimte werd door de gemeente Noordwijk ontwikkeld in nauwe samenwerking met de woningarchitect, de Noordwijkse Woning Stichting en de bewoners. De woningen werden gebouwd door Aannemingscombinatie Noordwijk. Op tien wandelminuten van het Noordzeestrand.

Opdrachtgever: Gemeente Noordwijk
Sorteringen: Mix Auraton DF en Novoton DF - Wienerberger

 

 

 

Boechorsthof, Noordwijk, Sorteringen: Wienerberger - Mix Auraton DF en Novoton DF
Boechorsthof, Noordwijk, Sorteringen: Wienerberger - Mix Auraton DF en Novoton DF
Boechorsthof, Noordwijk, Sorteringen: Wienerberger - Mix Auraton DF en Novoton DF
Boechorsthof, Noordwijk, Sorteringen: Wienerberger - Mix Auraton DF en Novoton DF