De manier waarop de woning is ingedeeld, doet denken aan een termietenheuvel. Zoals gebruikelijk in Centraal-Vietnam is het gebouwd van uitsluitend gevelbakstenen. Deze zijn bestand tegen de extreme klimaatomstandigheden in deze regio. Het gebouw is zodanig gebouwd dat de beperkt beschikbare ruimte zo goed en praktisch mogelijk benut wordt. 's Nachts gloeit de geperforeerde maar raamloze baksteengevel als een sierlantaarn. Het totale budget voor de bouw en inrichting was vrij laag. Desondanks biedt het huis een goede levensstandaard. Dankzij een vernuftige indeling was er ruimte voor essentiële onderdelen zoals een kantoor, badkamers en slaapkamers, maar ook voor een kleine bibliotheek en gebedsruimte. Het groene dak doet dienst als tuin voor de bewoners. De natuurlijke verlichting en ventilatiesystemen zijn twee verdere kenmerken van het huis. Het speciale ontwerp met geperforeerde baksteenmuren zorgt in combinatie met de ruime afstand tussen de verdiepingen voor frisse lucht en voldoende licht in alle hoeken van het huis, zelfs in de moeilijk toegankelijke gedeeltes. De woning, gebouwd van traditionele, duurzame materialen en een laag energieverbruik, kan een prototype zijn voor goedkope woningen in tropische regio's.
 
Architect: Tropical Space Co. Ltd.
Locatie: Da Nang, Vietnam
Oplevering: 2014
Nominatiecategorie: Woningbouw
Bestemming van het gebouw: Eengezinswoning
Vloeroppervlak: 80 m², oppervlakte van het perceel: 190 m²
Steensoort: Gevelbakstenen

Termitary House Vietnam - BrickAward 2016
Termitary House Vietnam - BrickAward 2016
Termitary House Vietnam - BrickAward 2016
Termitary House Vietnam - BrickAward 2016
Termitary House Vietnam - BrickAward 2016
Termitary House Vietnam - BrickAward 2016