ACO Tuinafwatering | Slim omgaan met regenwater

ACO
Iedereen wil water in de tuin: in de vijver, op planten en het gazon. Maar wateroverlast? Daar is niemand blij mee! Intensieve of langdurige regenbuien kunnen in jouw tuin wateroverlast veroorzaken.

Opvang en afvoer

Ook steeds meer gemeenten willen dat je zelf zorgt voor de opvang en afvoer van regenwater om zo het gemeenteriool minder te belasten. Dit vraagt om oplossingen. Wienerberger en ACO EasyGarden helpen je met functionele en mooie oplossingen voor het watermanagement in jouw eigen tuin!

ACO Infiltration Line

Bijvoorbeeld met de infiltration line. Hiermee brengt ACO een nieuw afwateringsconcept op de markt. Het systeem zorgt voor het tijdelijk opslaan en infiltreren van regenwater in de tuin. De systemen worden ingebouwd in de grond en vormen daar een ruimte waarin een grote hoeveelheid regenwater kan worden opgevangen.
 

Lijngoten

Maar ook de elegante lijngoten bieden een goede oplossing. Bij een flinke regenbui verzamelt het water zich vaak op één of meerdere plaatsen waardoor het terras vies wordt. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door ACO EasyGarden lijnafwatering toe te passen. Meer informatie over het ACO EasyGarden systeem vind je hier.