Blik vooruit: Wienerberger E4-concept

Ecologie, Economie, Emotie en Energie: 4 waarden die Wienerberger nastreeft voor duurzaam bouwen en leven.

Wienerberger draagt duurzaam bouwen een warm hart toe. Wij willen met onze keramiek prettige leefomgevingen creëren die generaties lang meegaan. Om deze visie te onderstrepen, hebben we 4 waarden geformuleerd: het E4-concept van Wienerberger. Deze internationale waarden vormen onze basis voor duurzaam bouwen.

Ecologie

Met klei als hernieuwbare grondstof is keramiek duurzaam en milieuvriendelijk. Kleiwinning zorgt daarnaast voor herontwikkelde natuurgebieden en ruimte voor rivieren. We minimaliseren onze CO2-uitstoot in het transport van de winningslocatie naar de productielocatie. Onze fabrieken bevinden zich namelijk bij rivieren waar de klei gewonnen wordt. Ook de lokale afzet van onze producten draagt bij aan een verminderde CO2-uitstoot. Tot slot heeft keramiek een lange levensduur.

Economie

Keramiek is onderhoudsvrij. Bovendien is keramiek kleurecht, blijvend mooi en waardevast gedurende de levensduur van een pand of bestrating. Bij straatbakstenen is recycling vanzelfsprekend. Die kenmerken samen maken keramiek een economisch slimme keuze.

Emotie

Keramiek leeft. Mensen voelen zich goed in een ruimte gebouwd en bestraat met keramiek. Keramiek in binnenmuren reguleert temperatuur en vocht, bevat geen allergenen en is niet-toxisch. En dat verhoogt het leefcomfort.
 
Daarnaast biedt keramiek volop mogelijkheden voor ontwerpers. Zij zorgen ervoor dat met keramische materialen een rijk en divers straatbeeld ontstaat met karakteristieke straten, gevels en daken.

Energie

Een geïsoleerde keramische schil draagt bij aan een energiezuinig gebouw. Onze keramische binnenmuren nemen overdag warmte op, die ze ’s nachts geleidelijk weer afgeven. Dat bespaart energie en draagt bij aan een prettig leefklimaat. Ook in ons eigen productieproces ambiëren we het hoogste energiebesparingsniveau. We maken dat concreet door slim en efficiënt te werken.