Keramiek naar jouw persoonlijke smaak

Een eigen woning bouwen of tuin inrichten is niet niks. Het is een uitdagend proces waar ontzettend veel bij komt kijken. Ontwerpen, plannen, budgetteren en de daadwerkelijke uitvoering. Daarnaast heb je oneindig veel keuzevrijheid. Er is dus volop ruimte voor eigen creativiteit. Belangrijk is om te weten waar jouw voorkeur naar uit gaat. Om je hierbij te helpen, ontwikkelden we 4 stijlen, die richting geven aan jouw smaak voor huis en tuin.

Classica: tijdloos met behoud van waarde

Onze stijl Classica is een bouwstijl die grandeur, symmetrie, harmonie en warmte uitstraalt. Denk aan klassieke woonvormen, niet gebonden aan laatste trends of hippe accessoires. Kenmerkend is de ambachtelijke uitstraling die je misschien kent van 17e- en 18e-eeuwse vestingsteden met hun hoge huizen, statige gevels en fraaie ornamenten. Van ingetogen tot monumentaal, Classica is altijd tijdloos.

Designa: modern comfort, heldere lijnen

Designa is een moderne stijl met strakke belijning en eigentijdse kleuren. Wat ons betreft essentiële ingrediënten voor rust, comfort, eenvoud en eigenheid. Inspiratiebronnen voor deze stijl zijn architectuurstromingen als het functionalisme, het purisme en het nieuwe bouwen. Van functionele basisvormen tot een gedurfd statement, maar altijd modern en strak. Dat is Designa. Voor de modernistische minimalisten.

Natura: eerlijk een puur

Houd je van landelijk? Dan is Natura dé stijl voor jou. Natura past perfect in een natuurlijke omgeving en brengt een authentieke sfeer in je buitenruimte of je woning. Een stijlvorm die bij uitstek geschikt is voor natuurproducten als keramiek. Eerlijke materialen als basis.

Vida: sfeervol en karakteristiek

Onze stijl Vida staat voor het leven. Voor de lange termijn. Denk aan karakteristieke oude panden die degelijk, robuust en sfeervol zijn. Passend in de Nederlandse bouwstijl van de 20e eeuw. Jarendertigwoningen zijn bijvoorbeeld populairder dan ooit te voren. En dat is niet zo vreemd. Ze zijn nostalgisch en knus, maar met genoeg ruimte voor het hele gezin. Past dat warme gevoel bij je? Dan is onze Vida-stijl misschien wat voor jou.

Meer inspiratie?

Wij hopen dat we je inspireren met onze stijlen. Dat je voelt wat de kracht van keramiek is. Dat je weet wat dit bijzondere materiaal kan betekenen voor jouw huis en tuin. Kortom: dat je weet dat keramiek leeft! Bekijk voor meer creatieve voorbeelden onze inspiratiepagina. En neem ook eens een kijkje op onze Pinterestpagina en maak je eigen moodboard.
 
Wil je de materialen met eigen ogen zien? Wienerberger werkt samen met talloze leveranciers van bouwmaterialen en bestrating. Met ons zoeksysteem vind je de bouwmaterialenhandelaar en de verkooppunten tuinbestrating bij jou in de buurt. De dealer kan alles vertellen over de aankoop van keramische bouw- en tuinproducten. En natuurlijk krijg je een voorbeeld mee als je daar behoefte aan hebt.