Wienerberger straatbakstenen

Wienerberger produceert straatbakstenen in vormbak, wasserstrich en strengpers. De kwaliteit van deze klinkers is onovertroffen door consistent kwaliteitsbeleid van Wienerberger. Duurzame en mooie straatstenen.

 

Vormbak en wasserstrich

Wienerberger produceert kwalitatief hoogwaardige straatbakstenen in vormbak en wasserstrich. Stuk voor stuk duurzame en blijvend mooie straatstenen, een wetenschappelijk bewezen levensduur van 125 jaar.

Deze klinkers zijn leverbaar in vele kleuren en formaten, waaronder langformaat. Hierdoor zijn de toepassingsmogelijkheden onuitputtelijk.

Strengpers

Wienerberger produceert straatbakstenen in strengpers. De kwaliteit van deze  straatbakstenen is onovertroffen door consistent kwaliteitsbeleid van Wienerberger. Duurzame en mooie straatstenen.

Wienerberger heeft een groot assortiment strengpers straatbakstenen. De vele kleuren en afwerkingen bieden onuitputtelijke mogelijkheden.

Getrommeld

Wienerberger biedt zowel strakke als getrommelde uitvoeringen; modern versus nostalgisch. De accenten verschillen, overeenkomsten zijn er ook: het budgetvriendelijke karakter en de keramische, natuurlijke signatuur.
 
Getrommelde straatbakstenen vormen een vast deel binnen het brede Wienerberger assortiment. Een fraaie aanvulling op het assortiment straatbakstenen.

Minder zware belasting
Hoogwaardig gebakken straatbakstenen, met name geschikt voor publieke ruimten zonder zware belasting zoals wandelpaden, voetgangersgebieden en parken.

Getrommelde afwerking
De getrommelde straatbakstenen zijn zowel in combinatie met groenvoorzieningen als in oude stads- en dorpcentra prima op hun plek. De nabewerking simuleert een natuurlijke veroudering, werkt sfeer verhogend en zorgt voor een rustieke uitstraling.

Geglazuurd

Geglazuurde straatbakstenen vormen een visueel aantrekkelijk alternatief voor getrokken wegmarkeringen en zijn breed inzetbaar.

Kleurrijk gemarkeerd
Geglazuurde straatbakstenen zijn bijzonder geschikt voor het goed zichtbaar markeren vanlooproutes, fietspaden, parkeervakken of rijstroken.

In het assortiment zijn drie standaard kleuren geglazuurde straatbakstenen. De stenen zijn in waal-, dik- en keiformaat leverbaar. Verkrijgbaar in de kleuren hemelsblauw, kobaltblauw en wit. Op aanvraag meerdere kleuren mogelijk.

Tegelformaat

Wienerberger keramische tegels, voor nieuwe creatieve ontwerpen in gebakken bestratingen. Dit gebakken product kent twee formaten de TF65 en de KTF65.

TF65: 200x200x65 mm
 • Astra                          op aanvraag
 • Bruno                         op aanvraag
 • Caron                         op aanvraag
 • Mastiek                      op aanvraag
 • Orion                          op aanvraag
KTF65: 150x150x65 mm
 • Astra                          uit voorraad
 • Bruno                         op aanvraag
 • Caron                         uit voorraad
 • Lotis                           uit voorraad
 • Mastiek                      op aanvraag
 • Orion                          uit voorraad

Specials

Speciale bestrating waaronder blindegeleide straatbakstenen.

Naadloos integreren 
In bestrating zijn geleidestenen op te nemen. Deze reliëfstructuren helpen visueel gehandicapten de juiste looproute te vinden én ze te wijzen op gevaren. Bijvoorbeeld bij oversteekplaatsen.

De keramische blindegeleidestenen zijn naadloos te integreren in de reguliere bakstenen bestrating. Wienerberger blindegeleidestenen zijn er in diverse patronen en kleuren.