Poriso en Porotherm toebehoren

Wienerberger levert een totaalassortiment aan hulpmiddelen en toebehoren voor Poriso en Porotherm keramische binnenmuurstenen.

Poriso en Porotherm lichtgewicht lijmmortels

Poriso en Porotherm lichtgewicht lijmmortel 995 en 997
Voor het verlijmen van Poriso en Porotherm binnenmuurstenen zijn samen met Beamix
lichtgewicht lijmmortels 995 en 997 ontwikkeld. De 995 is geschikt voor het verlijmen van de Porotherm PL25 en de 997 is geschikt voor het verlijmen van het Poriso lijmsysteem.

Licht van gewicht, dus gemakkelijk te verwerken. Maar het meest unieke van deze lichtgewicht lijmmortels is wel de steunkorrel. De steunkorrel voor de lijmmortel 995 geeft een voegdikte van 1 mm en voor de lichtgewicht lijmmortels 997 een voegdikte van 4 mm.

Voordelen
Mocht het lijmwerk niet geheel waterpas lopen, dan is een tik op het lijmblok voldoende om de korrel te laten knappen, waardoor het lijmblok eenvoudig in de juiste positie gebracht kan worden. Deze lichtgewicht lijmmortel kan met de lijmverdeelbak aangebracht worden of met de dipmethode. De lichtgewicht lijmmortel wordt geleverd in zakken van 18 kg.

Porotherm Lijm voor PL-I
Deze lijm is speciaal ontwikkeld om de PL-I blokken te verlijmen. Kan zowel met de lijmverdeelbak worden aangebracht als met de dipmethode. De lijm voor deze blokken wordt geleverd in zakken van 15 kg.

Lijmverdeelbakken

De lijmverdeelbak is ontwikkeld voor het opbrengen van de lijmmortel op de lintvoegen van de Poriso en Porotherm binnenmuurstenen.
 
Lijmverdeelbak voor Porotherm PL25 lijmblokken
De lijmverdeelbakken worden geleverd inclusief olie en spuit in de navolgende maatvoeringen: 100 mm, 120 mm, 140 mm, 200 mm.
 
Lijmverdeelbak voor Poriso binnenmuurstenen
De lijmverdeelbakken voor Poriso worden geleverd inclusief olie en spuit in de navolgende maatvoeringen: 100 mm, 120 mm en 140 mm.
 
Lijmverdeelbak voor Porotherm Lijmblokken PL-I
Mortelrol VD inclusief reduceerplaat voor Porotherm lijmblokken PL-I.
 
Reinigingsspray
Door het gebruik van deze spray wordt de lijmmortel soepel en vlot gelost uit de Porotherm lijmbak. Zo kun je optimaal doseren.

Lijmgarde

De dubbele lijmgarde is speciaal ontwikkeld voor het homogeen mengen van mortels.

Blokkenklem

Met behulp van de blokkenklem verplaats je op een gemakkelijke manier de Porotherm metselblokken PM20/PM25 en de Porotherm lijmblokken PL25. De blokkenklem is voorzien van een verschuifbare strip voor instelling van de juiste maatvoering.

Sonic Strip

De Sonic Strip WB160 akoestisch isolerende mat is ontwikkeld om de flankerende geluidsoverdracht sterk te verminderen. Deze mat bestaat uit met PUR-lijm gebonden gerecycleerde rubbergranulaten. De strookbreedte is slechts enkele milimeters breder dan de wanddikte, om een makkelijke plaatsing te kunnen garanderen. Leverbaar op rollen met een lengte van 12,50 meter. De strip is verkrijgbaar in een dikte van 100 mm, 150 mm of 200 mm.

Muurafdekprofiel

Dit universeel kunststof afdekprofiel is perfect geschikt voor het afdekken van binnenmuren bij beeïndiging van jouw werkzaamheden. Toepasbaar voor muurdiktes van 100 mm, 120 mm en 140 mm.

Ideale bescherming
Het universele afdekprofiel van Wienerberger biedt de ideale bescherming tegen inwatering van binnenmuurstenen en vers metselwerk bij regenval, sneeuw en ijs.

Waterkerend bouwvilt

Speciaal ontwikkeld als oplegmateriaal voor verdiepingsvloeren op keramische binnenwanden. Dit drielaags opgebouwde oplegvilt kan worden verlijmd met prefab metselmortel of met lichtgewicht lijmmortel op de keramische binnenwand, voordat de verdiepingsvloer wordt aangebracht. In de volgende breedtes verkrijgbaar: 95 mm, 115 mm, 135 mm en 195 mm.

Bevestigingsmiddelen binnenmuurstenen

Bevestigingen in geperforeerde binnenmuurstenen zijn geen enkel probleem! Er is een groot aanbod van bevestigingsmogelijkheden van onder andere Borgh en Würth. Voor een goede bevestiging raadt Wienerberger je aan om in de geperforeerde blokken zonder 'kloppen' te boren. Zo blijft er voor de bevestigingsmiddelen voldoende ‘vlees’ over om zich in de binnenmuursteen vast te zetten.