Online hulpmiddelen binnenmuurstenen

Bestekservice

Om het schrijven van bestekteksten nog makkelijker te maken heeft Wienerberger een bestekservice ontwikkeld. Je kunt gratis van deze tool gebruik maken. Je stelt een bestek samen door je product te selecteren op basis van verschillende eigenschappen. Vervolgens stelt de tool de bestektekst voor jou samen. Je vindt de bestekteksten in de productzoeker bij alle keramische binnenmuurstenen.

Rekenmodule

De rekenmodule werkt snel en eenvoudig. Je meldt je hier eenmalig aan, kiest je eigen gebruikersnaam en wachtwoord en klikt op de knop verzenden. Van Wienerberger krijg je per e-mail een bevestiging retour waarmee je dagelijks eenvoudig kunt inloggen. Door bijvoorbeeld de wandhoogte en de muurdikte in te vullen, berekent de module automatisch de indicatieve uiterst opneembare normaalkracht, conform Eurocode 6.
Naar de Poriso en Porotherm rekenmodule.

Geluidsdetailmodule

Onderzoek van Level acoustics en WTCB wijst uit dat bouwen met lichte keramische bouwmaterialen zeker kan binnen de NPR 5070 richtlijnen. Naar aanleiding van dit onderzoek ontwikkelde Wienerberger een detailgenerator die hulp biedt om die constructie te kiezen die past bij de gewenste en beoogde geluidsisolatiewaarde.
Naar de Poriso en Porotherm geluidsdetailmodule.