Cassia-serie: de gevelbaksteen met twee verrassende gezichten

Cassia is een oprecht bijzondere gevelbaksteen. Een verrijking voor het Terca assortiment. Het formaat is apart. De Cassia meet 495x95x48 mm en is dus bijna een halve meter lang.

Een doorbraak, letterlijk en figuurlijk

Een exclusief kenmerk is de afwerking van de twee zijden. De ene zijde is ruw geschaafd, de andere zijde heeft een gebroken structuur. Door bijvoorbeeld de twee verschillende zichtzijden te combineren, ontstaat een gevel die blijft boeien.

Kleurnuances versterken de ‘autonome’ reliëfverschillen en daarmee de beoogde schaduwwerking. Cassia is verkrijgbaar in drie varianten:
  • Rood
  • Bruin
  • Shadow

Nieuw procedé voor een individuele gevel

Cassia krijgt zijn unieke vorm door een speciaal procedé. De baksteen wordt geleverd in dubbel formaat: op de bouwplaats volstaat het om de steen in tweeën te breken. Elke baksteen heeft zo een geschaafde en een gebroken zijde. Voor vele gezichten.

Oersterk en duurzaam

Vele gezichten en toch een oersterke strengpers baksteen. De Cassia komt van productielocatie Wienerberger Kortemark en heeft uitstekende technische kwaliteiten. De gevelbaksteen is minimaal poreus, zeer vorstbestendig en duurzaam. De natuurlijke grondstoffen zijn het begin voor een lange levensduur.

Extra aandacht voor de lange lijnwerking

Cassia vraagt enige extra aandacht in voorbereiding en verwerking. Het metselen kan in dunbed, in wildverband en stootvoegloos. Verlijmen is ook een optie. Voor de hoeken bestaan diverse oplossingen, waaronder afwerking in verstek.
 
Meer informatie, waaronder technische specificaties over de Cassia-sorteringen vind je in onze productzoeker. Hier kun je ook direct monsters aanvragen!

Bekijk hier de brochure

Bekijk de video voor verwerkingsadvies - de steen breken