ClickBrick: De 10 unieke eigenschappen

ClickBrick levert aan de ene kant een strak, kleurintensief en puur gevelbeeld op en is aan de andere kant snel en gemakkelijk te verwerken. Zónder de zeldzame vakkennis van metselen, verlijmen of monteren. Deze unieke combinatie van vorm en functie maakt van ClickBrick de makkelijkste steen voor het mooiste gevelbeeld! Ontdek wat de eigenschappen zijn van ClickBrick.

1 | Compleet systeem

Het ClickBrick-systeem wordt compleet geleverd. In de voorbereiding wordt een zogenoemd ClickBrick- en dilatatieadvies gemaakt waarbij we onder andere de benodigde aantallen berekenen. De ClickBrick stenen worden compleet met de benodigde rvs clips en rvs spouwankers geleverd. Op de bouwplaats zullen we tijdens de verwerking instructie en inspectie verzorgen.

2 | Bijzondere architectuur

Het ClickBrick systeem staat garant voor een architectonisch interessant – puur, monolithisch – gevelbeeld. In vergelijking met gemetselde en gelijmde gevelstenen bestaat de ClickBrick gevel uit een groter percentage baksteen. Hierdoor komen kleur, vorm en structuur optimaal tot hun recht. Met de ClickBrick is een bakstenen gevel een puur en volledig bakstenen vlak.

3 | Maatvaste steen

Het ClickBrick systeem bestaat uit op maat gekalibreerde bakstenen met een groef. De stenen worden door middel van een rvs clip aan elkaar verbonden, waarbij de speciaal gevormde clip zichzelf in de groef vastklemt. Zo ontstaat een solide geveloppervlak dat met behulp van een anker, wordt gekoppeld naar een stabiele achterliggende constructie.

4 | Circulair

Het ClickBrick systeem is toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Dit systeem reduceert het gebruik van bouwstoffen, resulteert in onderhoudsvrije gevels en kenmerkt zich door optimale recycling. ClickBrick is de enige Cradle to Cradle gevel met retournamegarantie. Ook kunnen wij je een Material Health Certificat Gold overleggen, als bewijs dat de Clickbrick uitsluitend uit gezonde grond- en hulpstoffen bestaat.

5 | Minder materialen

De gevelstenen in het ClickBrick systeem worden droog gestapeld. Er is geen mortel nodig als verbindingslaag. Hierdoor is er geen sprake van een voeg. Dit betekent niet alleen dat er minder water nodig is, per vierkante meters baksteen worden er ook minder bouwmaterialen gebruikt. Daarnaast levert ClickBrick veel minder afval op de bouwplaats.

6 | Kortere bouwtijd

De ClickBrick wordt simpelweg gestapeld en met een clip en rubberhamer vastgezet. Hiervoor zijn per definitie geen mensen nodig die het “vakmanschap metselen” hebben geleerd. Na een korte instructie kan iedereen de ClickBrick verwerken. In de winter wanneer het vriest in Nederland kan men met ClickBrick gewoon doorwerken. Ook nabehandelingen zoals uitkrabben, schoonborstelen, bevochtigen, voegen en eventueel gevels reinigen zijn niet langer nodig. Makkelijker en sneller bouwen dus.

7 | Onderhoudsvrije gevels

De kleur en kwaliteit van de ClickBrick gevelsteen blijft in de loop der jaren vrijwel consistent. Door het ontbreken van voegmateriaal zijn ontsierende kalk uitbloeiingen door vrijkomende kalk uit specie uitgesloten. De open stootvoegen in de gevel heeft tot gevolg dat het buitenblad luchtopener wordt, waardoor het buitenblad sneller en gelijkmatiger zal opdrogen. Droge gevels zorgen ervoor dat algengroei en mos niet op de gevels groeien. Een mooie gevel blijft mooi!

8 | Full recycling en demontabel bouwen

Recycling is – terecht – een steeds belangrijker maatschappelijk issue. Waar traditionele baksteen bij hergebruik degradeert tot granulaat voor de wegenbouw of betonfabricage, is de ClickBrick baksteen volledig herbruikbaar. De droog gestapelde stenen kunnen eenvoudig worden afgestapeld en opnieuw als gevelsteen worden gebruikt. We hanteren hierbij de unieke retournamegarantie: alle stenen worden kosteloos teruggenomen en een-op-een ingezet in een nieuw project!

9 | Cradle-to-Cradle certificaat

Het ClickBrick systeem komt uit een goed huis. We hebben het internationaal hoog aangeschreven Cradleto-Cradle Silver certificaat van de Environmental Protection and Encouragement Agengy (EPEA) ontvangen.

10 | Jouw handtekening

Het ClickBrick assortiment omvat een brede reeks architectonisch interessante gevelstenen. We staan bovendien volledig open om in samenspraak een  maatwerksteen voor jouw projecten te ontwikkelen. Zie ook onze referenties.