ClickBrick: een revolutie in baksteenarchitectuur

De unieke combinatie van vorm en functie maakt van ClickBrick de makkelijkste steen voor het mooiste gevelbeeld! Ontwerpers zijn vaak op zoek naar nieuwe materialen om een eigen en esthetisch fraaie uitstraling te creëren. Tegelijk vinden aannemers het belangrijk om rekening te houden met de kosten van materiaalgebruik, verwerking, duurzaamheid en onderhoud.

Droogstapelsysteem

Als droogstapelsysteem levert ClickBrick aan de ene kant een mooi strak, kleurintensief en puur gevelbeeld op en aan de andere kant is het snel en gemakkelijk te verwerken. Zónder de zeldzame vakkennis van metselen, verlijmen of monteren. Een belangrijk voordeel in deze tijd waarin de bouw snel aantrekt en het steeds lastiger wordt om voldoende vakmensen te vinden.

Bouwen aan duurzaamheid

Het ClickBrick-systeem mag toonaangevend worden genoemd op het gebied van duurzaamheid. Het systeem reduceert het gebruik van bouwstoffen, resulteert in onderhoudsvrije gevels en kenmerkt zich door maximale recycling. En dat zijn nog maar een paar van de talrijke duurzame kenmerken.

Bijzondere architectuur

In vergelijking met gelijmde en gemetselde bakstenen bestaat de ClickBrick-gevel uit een groter percentage baksteen. De kleur, vorm en structuur van het gebakken product komt hierdoor optimaal tot zijn recht. Een bakstenen gevel is echt een volledig bakstenen vlak. Dit stelt architecten nog beter in staat om gebouwen te ontwerpen van tijdloze schoonheid. Monumentale waarde: een kenmerk dat ‘naadloos’ aansluit bij de principes van duurzaamheid.

Techniek en verwerking

ClickBrick bakstenen zijn geperforeerde strengpersstenen, die in verschillende kleuren en structuren geproduceerd kunnen worden. Het verwerken van ClickBrick vereist geen vaktechnische kennis. Ook specifiek gereedschap of extra behandelingen zijn bij dit schone en droge droogstapelsysteem niet nodig. Lees meer over de techniek en verwerking van ClickBrick.

Assortiment

Het ClickBrick assortiment bestaat uit de traditionele ClickBrick, de ClickBrick Fuss en de ClickBrick Binair. Een breed scala aan sorteringen leverbaar in verschillende kleuren en texturen. Lees meer over het assortiment.

Meer weten over ClickBrick?

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Onze specialisten luisteren naar je wensen en informeren je over de technische mogelijkheden. We werken graag samen aan een passende oplossingen. Neem contact op met onze specialisten via 088 11 85 100 of stuur een mail naar projecten@wienerberger.com.

Bekijk de film