ClickBrick: Exact op maat, eenvoudig in verwerking

De ClickBrick bakstenen worden geproduceerd in het productiebedrijf in Zeddam. Deze speciale strengpersstenen worden nadien op maat gefreesd en zijn daardoor exact van vorm en maat. De tolerantie op de maten is zelfs minder dan 0,1 mm, waardoor geen verloop in de gevel zal ontstaan.

Het verwerken van ClickBrick vereist geen vaktechnische kennis. Een groot voordeel ten opzichte van metselen of verlijmen gezien de schaarste aan vakmensen. Ook specifiek gereedschap of extra behandelingen zijn bij dit schone en droge droogstapelsysteem niet nodig. ClickBrick wordt simpelweg gestapeld en met een rubberhamer vastgezet, waarbij de bijbehorende RVS clips zorgen voor de solide verbinding tussen de bakstenen.
 
Binnen het ClickBrick systeem is voor de horizontale muurbeëindiging een speciale rvs klembeugel ontwikkeld die voor een solide mechanische verankering zorg draagt. De rvs beugel maakt het werk op de bouwplaats efficiënter en sneller, omdat er niet gelijmd hoeft te worden. Dit biedt als extra voordeel dat letterlijk alle gevelstenen afstapelbaar zijn en geschikt voor hergebruik.
 
Bij ieder project geven we uitleg op locatie over de juiste toepassing van het systeem. Hierbij komen onder meer het aantal en de plaats van de speciale spouwankers aan bod. Ook wordt uitleg gegeven over het aanbrengen van onzichtbare dilatatievoegen, kozijnaansluitingen en hoekoplossingen. Na deze korte instructie kan in feite iedereen met de ClickBrick gevelsteen aan de slag.

Technische informatie

ClickBrick is een systeem van voormalig Daas Baksteen. We werken hard aan een volledige integratie. Voor de technische informatie wordt je voorlopig nog doorverwezen naar de originele ClickBrick bestanden.
 
Wil je meer weten over technische informatie van de ClickBrick open dan het PDF document: Technische informatie PDF
 
Voor werkomschrijving open dan het PDF document Uitvoeringsbrochure (PDF)
 
Voor standaard ClickBrick details zie onderstaande PDF documenten:
 
 
Deze details zijn ook op te vragen in DWG files.
 
Wil je meer weten over technische informatie van de ClickBrick Binair open dan onderstaande PDF documenten:
 
 
Deze details zijn ook op te vragen in DWG files via jouw contactpersoon.