Dak isoleren? Gebruik een keramisch gevelaansluitprofiel

Gevelaansluitprofiel
Isolatieplaten bij een dakrenovatie zorgen voor een hoogteverschil bij de beëndiging van het dak. Dat verschil moet je overbruggen, anders kijk je tegen de isolatieplaat aan. Niet fraai!

Tegenwoordig brengen dakdekkers dikwijls dakisolatie aan bij een dakrenovatie. Isolatieplaten zijn tussen de 10 en 15 centimeter dik. Daardoor ontstaat een hoogteverschil bij de beëindiging van het dak. Dat verschil moet je overbruggen, anders kijk je tegen de isolatieplaat aan. Niet fraai! Nu kun je dit stuk afwerken met een volkernplaat of een getimmerd boeiboord. Het nadeel hiervan is dat dit materialen zijn die onderhoud vergen. Een boeiboord moet je bijvoorbeeld altijd schilderen.

Keramisch gevelaansluitprofiel

Daarom adviseer ik om te werken met een keramisch gevelaansluitprofiel. Die vangt het hoogteverschil op, en is bovendien te krijgen in dezelfde kleur als de dakpan. Zo krijg je één geheel. Wel zo mooi! Je steekt het gevelaansluitprofiel onder de flap van de gevelpan, en zet hem met een rvs-schroef met neopreenring vast aan het randhout van de isolatieplaat. Dan hebben de bewoners of eigenaren van het pand er verder geen omkijken meer naar!

Ook handig om te weten: het gevelaansluitprofiel is een universeel toepasbaar product; het past bij elk dakpanmodel.

Over Antoine

Antoine Peters is Technisch Adviseur Dakpannen bij Wienerberger. Hij adviseert klanten over daktoepassingen en werkt mee aan productontwikkelingen. Heb je een vraag aan Antoine? Mail naar info.nl@wienerberger.com.