De OVH: een veelzijdige dakpan

De Opnieuw Verbeterde Holle dakpan (OVH dakpan) is een absolute topper onder de dakpannen, waarmee je typische Hollandse daken creëert. Met zijn mooi golvende en traditionele uiterlijk past de OVH dakpan perfect in ons vertrouwde dakenlandschap. Met de OVH Vario én de OVH Klassiek biedt Wienerberger een passende oplossing voor ieder project. Van klein tot groot, rustiek tot modern en renovatie tot nieuwbouw.

OVH Vario

De OVH Vario is een variabel verwerkbare OVH dakpan. Zowel in de lengte als in de breedte. Daardoor kom je op bestaande daken altijd goed uit.
 
Slijpen is met de OVH Vario nagenoeg overbodig geworden. Dat is handiger, sneller en mooier. Dankzij de variabele maatvoering kan de OVH Vario bovendien elke bestaande OVH vervangen. Ideaal voor iedere renovatie.
 
En met de variabele breedte is de OVH Vario op elke stramienmaat in te dekken. Dat maakt deze OVH dakpan ook perfect bruikbaar voor nieuwbouw.

OVH Klassiek

De OVH Klassiek is een bijzondere, hoogwaardige OVH dakpan met een authentiek uiterlijk. Hij past hierdoor perfect bij traditionele Hollandse daken.
 
Voor dakrenovatie bij monumentale panden bijvoorbeeld, of rustieke boerderijen. Maar ook prestigieuze nieuwbouw in historiserende bouwstijl werk je perfect af met de OVH Klassiek.

Volop mogelijkheden

Zowel de OVH Vario als de OVH Klassiek zijn beschikbaar in allerlei kleuren. Eigentijdse kleuren die gemakkelijk combineren in moderne architectuur. Maar ook klassieke tinten die perfect passen bij een traditioneler gebouw.
 
Beide OVH dakpannen kennen uitgebreide pakketten aan hulpstukken. Natuurlijk van keramiek en in bijpassende kleuren. Zo kun je het hele dak met hetzelfde materiaal afwerken.

Verantwoorde keuze

De OVH Vario en de OVH Klassiek zijn, net als alle keramische dakpannen van Wienerberger, een duurzame keuze.
 
We winnen de klei uit Nederlandse rivieren en gebruiken zo een oneindig beschikbare natuurlijke grondstof. De klei winnen we grotendeels uit de buurt. Zo minimaliseren we de transport naar de Nederlandse bouwlocaties. En dat is wel zo milieuvriendelijk.
 
De OVH dakpannen van Wienerberger zijn daarom gewaardeerd met DUBO-keur.

De kracht van het Hollandse dak

Keramische dakpannen zoals de OVH dakpan trekken de aandacht. Ze geven karakter aan onze woningen en brengen de schoonheid van een woonomgeving echt naar boven. Keramiek kenmerkt zo het Nederlandse straatbeeld.
 
Jaren 30 of Oudhollands: Nederlanders zijn dol op historische bouwstijlen, die meestal zijn gebouwd met keramisch bouwmateriaal. Ook de nieuwbouw speelt hierop handig in. Hele wijken verrijzen in jarendertigstijl, met passende bakstenen én keramische dakpannen.
 
 

Bekijk hier de brochure