Koramic keramische hulpstukken

Keramische hulpstukken voor een perfecte dakafwerking

Voor een perfecte dakafwerking zijn niet alleen dakpannen maar ook hulpstukken nodig. Die zijn zodanig gevormd dat ze zowel aansluiten op de pannen als op de dakbeëindiging en dakdoorbrekingen. Er zijn panafhankelijke hulpstukken, zoals gevelpannen, chaperonpannen, dubbele welpannen, knikpannen, onderpannen, bovenpannen, halveen driekwartpannen en niet panafhankelijke hulpstukken, zoals nok- en schubvorsten.

Nokafwerking

Nokvorsten
  • Halfronde vorst
  • Halfronde beginvorst
  • Halfronde eindvorst
 
Hoekkepervorsten
  • Halfronde vorst
  • Halfronde beginkepervorst
  • Schubvorst
  • Beginschubvorst
 
Schubvorsten
 
De gebruikelijke hulpstukken voor het afwerken van hoekkepers. Voor de afsluiting bij de dakvoet zijn er ‘beginschubvorsten’. Naast halfronde schubvorsten zijn er ook hoekige schubvorsten leverbaar voor vlakmodel dakpannen.
 
Vorstenhoeden
 
Universele keramische hulpstukken in de vorm van een halve bol, afhankelijk van dakvorm, met uitsparingen die passen over de vorsten op nok- en hoekkepers. Een vorstenhoed of broekstuk kan eventueel van een piron worden voorzien.

Gevelpannen

Kantpannen
 
Ter afsluiting van dakzijkanten. Leverbaar in zowel linkse als rechtse uitvoering.
 
Knikpannen
 
Voor afwerking van de knik in gebroken of mansarde daken. Voor de zijkanten zijn knikgevelpannen leverbaar.
 
Chaperonpannen
 
Voor de afwerking van lessenaarsdaken en aansluitingen op platte daken. Voor de dakzijkanten zijn chaperon-gevelpannen beschikbaar. Voor de dakpanmodellen van Migeon en Bisch zijn chaperonvorsten leverbaar.

Overige

Dubbele welpannen
 
Speciaal ontworpen voor afwerking van dakzijkanten, waar gevelpannen niet gewenst of niet toepasbaar zijn. Ook bruikbaar bij dakdoorbrekingen.
 
Halve of driekwartpannen
 
Speciaal ontworpen indien men qua maatvoering in de breedte van het dakbeschot niet
uitkomt met hele pannen.
 
Bovenpannen
 
Aan de bovenzijde vlak afgewerkte pannen voor toepassing onder halfronde vorsten. Het dakpanprofiel hoeft niet in het werk te worden dichtgezet, wat het aanzicht ten goede komt.
 
Bovenpan-profielstukken
 
Een keramisch hulpstuk voor aansluiting van de bovenste rij dakpannen en de vorsten. Het bovenpan-profielstuk is ventilerend, droog verwerkbaar en leverbaar in de kleur van de dakpan.
 
Onderpannen
 
Ter afsluiting van de dakvoet. Het profiel van de onderkant is dichtgezet, zodat het dakaanzicht veel fraaier is. Voor de dakzijkanten zijn ondergevelpannen leverbaar.
 
Ventilatiepannen
 
Bestemd voor zowel ventilatie van de dakspouwruimte tussen dakpannen en dakbeschot, alsook voor de stormbestendigheid van het pannendak.
 
Nestpannen
 
Deze pannen zijn voorzien van een invliegopening, waardoor de vogels onder de pannen kunnen komen om te nestelen. Afhankelijk van panmodel leverbaar voor gierzwaluwen, mezen en/of mussen.
 
Doorvoerpannen/dakdoorvoeren
 
Voor het doorvoeren van installatietechnische voorzieningen, zoals bijvoorbeeld wasdroger, rioolontluchting, wasemkap of mechanische ventilatie; leverbaar in 100 mm en 150 mm.