Grafi-Rol: ideale ondervorst voor herfst en winter

Voor dakdekkers brengt het slechte herfst- en winterweer een hoop ongemak met zich mee. Niet alleen omdat het een stuk kouder is op het dak, maar ook omdat wind en regen roet in het eten gooien. Vooral bij het aanbrengen van ondervorsten is dit een probleem.

De meeste dakdekkers kiezen voor onze Alu-Rol of Flexi-Rol. Bij warm, droog weer zijn deze ondervorsten een voordelige, slimme keuze. Maar zit het weer een beetje tegen? Dan zijn deze minder geschikt. Deze ondervorsten bevatten een kleefstrook om ze op hun plaats te houden. Met slecht weer moet je de dakpannen met een föhn behandelen om te zorgen dat de ondervorsten direct goed blijven zitten: een tijdrovend karwei. Daar komt bij dat de Alu-Rol en Flexi-Rol erg licht in gewicht zijn en dat de uiteinden snel in hun oorspronkelijke vorm terugspringen. Met harde wind wappert het al snel. Dat is onhandig met verwerken: de ondervorst kan omklappen of zelfs scheuren. Als de kleefstroken zich niet goed kunnen hechten aan de dakpan, kan er bovendien vuil en vocht onder komen, waardoor de ondervorst zijn beschermende eigenschappen verliest.

Grafi-Rol: de beste ondervorst in weer en wind

Een loden ondervorst, zoals onze Grafi-Rol, is veel zwaarder en soepeler. Deze ondervorst vouw je eenvoudig over de pannen heen – zelfs met een stevige wind blijft hij goed zitten. Ook deze rol bevat twee plakstroken. Omdat de rol door zijn gewicht alleen al op zijn plek blijft, kan er geen vuil en vocht onder komen en plakt hij bij warmer weer automatisch vast. Dat scheelt enorm in de verwerkingstijd. De Grafi-Rol ventileert bijzonder goed door de speciale microperforatie. Met 352 cm2 per strekkende meter zelfs beter dan de Alu-Rol en Flexi-Rol.

Duurzame keuze

De Grafi-Rol is gemaakt van fijn gegolfd lood. Door de acrylaatcoating heeft deze ondervorst een levensduur van minimaal 30 jaar. Deze coating beschermt de ondervorst tegen uv-straling en voorkomt uitloging, waardoor er geen streepvorming op de dakpannen ontstaat én er geen risico is voor het milieu. Daar komt bij dat de Grafi-Rol volledig recyclebaar is: een duurzame keuze dus.

De juiste kleur kiezen

De Grafi-Rol is beschikbaar in rood en zwart. De rode variant past perfect bij alle pannen met  rood- of lichte bruintinten. De zwarte Grafi-Rol is veelzijdig inzetbaar voor alle donkere pannen. Omdat het geen hard zwart is, maar meer zwartbruin, past hij ook heel goed bij bijvoorbeeld donkerblauwe, donkerbruine of donkergroene pannen.
 
De feiten op een rij
  • Gemaakt van gegolfd lood
  • Voorzien van een acrylaatcoating en twee butylstroken voor goede hechting
  • Geschikt voor holle en vlakke dakpanmodellen
  • Lange levensduur door goede uv-bestendigheid
  • Ventilatiecapaciteit van 352 cm2 per strekkende meter
  • Geleverd op een rol van 5 meter
  • In twee breedtematen: 210 en 320 mm