Dakrenovatie? Kies voor een dakpan met variabele sluitingen

Bij dakrenovaties van oudere woningen heb je te maken met een bestaande situatie. En voor een mooi eindresultaat werk je liever niet met afgezaagde stukjes pan. Daarom is een pan met variabele sluitingen ook zo handig.

De voordelen van een variabele kopsluiting

Bij dakrenovaties van oudere woningen heb je te maken met een bestaande situatie. De breedte en lengte van het dak staan al vast, dus moet je werken met wat je hebt. En voor een mooi eindresultaat werk je liever niet met afgezaagde stukjes pan. Daarom is een pan met variabele sluitingen ook zo handig. Binnen ons assortiment kennen wij een aantal pannen met een variabele kopsluiting, ook wel variabele latafstand genoemd. Bijvoorbeeld de Alegra 10 en Alegra 12.

Het grote voordeel van een variabele kopsluiting is dat deze panmodellen binnen een bepaald panlatbereik (latafstand) verwerkt kunnen worden, zodat je altijd uitkomt op hele pannen. Bijkomend voordeel is dat je niet hoeft te slijpen of nieuwe nagelgaten hoeft te boren. Dat scheelt in tijd, en dus arbeidskosten! Ook hebben we panmodellen met een variabele zijsluiting, zoals de Madura en Alegra 12 met een speling in de breedte van maar liefst 6 mm. Zo kom je in de breedte ook altijd perfect uit op hele pannen.