Aandacht voor verwerking

De Magistrada-serie onderscheidt zich door authentieke wasserstrich vormgeving, 9 rijke genuanceerde kleurvariaties en beschikbaar in zowel lang- als waal- en vechtformaat. Dit biedt interessante esthetische mogelijkheden, maar vereist een speciale verwerking. Wij voorzien je graag van advies.

Verwerking langformaten vereist aandacht

Voor een optimaal gevelbeeld adviseren we om langformaten dunbed te metselen. De smalle voeg vraagt een schouwend oog. Houd rekening met de maatafwijkingen en de krommingen van deze bakstenen. Verwerking in het traditionele wildverband zorgt ervoor dat deze afwijkingen opgevangen kunnen worden.
 
De natuurlijke lijnwerking van de langformaten is extra te versterken met een smalle (verdiepte) voeg. Bijvoorbeeld via dunbed metselen in wildverband: de gevelbakstenen worden dan stootvoegloos gemetseld. Deze lange lijnwerking is ook in waalformaat te realiseren. Door zonder stootvoeg te metselen en smal, enigszins verdiept te voegen.

Meer metselverbanden mogelijk met waalformaten

Bij de waalformaten zijn natuurlijk meer metselverbanden dan wildverband mogelijk. Wel raden we aan in het ontwerp van de gevel alvast rekening te houden met mogelijke maatspreidingen. Krommingen en vervormingen zijn kenmerkend voor de Magistrada-serie.
 
Magistrada gevelbakstenen zijn in principe meerzijdig toepasbaar. Hier hoort een kanttekening bij: circa 10 tot 15 procent van deze bakstenen bevat sintering en spots, maar niet aan beide zijden. Houd hier rekening mee voor het gewenste gevelbeeld.