Slank en duurzaam bouwen

Smalle bakstenen van Wienerberger. Een slanke baksteen met circa 35% minder volume. De bouw zet met smalle bakstenen een extra stap naar duurzaamheid en reductie van CO2. Minder volume betekent fors minder grondstoffen, energie en transport. Door de kunst van het weglaten.

 

Slimme ecologische voordelen:

Slim in ruimte en comfort
Smalle bakstenen gaan slim om met de beschikbare ruimte. Bij nieuwbouw kunnen de spouwmuren slanker. Dit kan zo’n 1% meer woon- of kantooroppervlak bieden. De slanke vorm maakt het mogelijk om bij gelijke muurdikte de spouwmuur van extra thermische isolatie te voorzien.
 
Slim in esthetiek
Smalle bakstenen zijn verkrijgbaar in een standaard hoogte van 50 mm, een aantal smalle baksteensorteringen zijn leverbaar in een standaardhoogte van 40 mm. De natuurlijke uitstraling van baksteen, een onderhoudsvrij product, verkrijgbaar in een keur aan kleuren en nuances.
 
Bekijk hier alle voordelen.

Ecologische slimmeriken onder de bakstenen:

Smalle bakstenen zijn duurzaam. In productie en transport is minder energie nodig. De CO2-uitstoot vermindert. Door de smallere steendikte ontstaat meer ruimte in de spouwmuur voor thermische isolatie waardoor de warmteweerstand van de gevel kan worden verhoogd.

De gebruiksruimte van woning of gebouw wordt 1% groter (als niet wordt gekozen voor een grotere thermische isolatiedikte). De spouwmuur is smaller te dimensioneren. De lichtere gevelconstructie biedt voordelen voor de totale bouwconstructie. Licht van gewicht, prettig werken voor de opperman en metselaar.

EcoBrick

Door de geringe breedte van 65 mm ontstaat een slank baksteenformaat voor de EcoBrick. De EcoBrick kent een aantal formaten. Onderstaand een overzicht van de diverse formaten.
  • 210 x 65 x 50 mm (l x b x h) voor de Agora Superwit, Agora Zilvergrijs en Agora Zwart.
  • 215 x 65 x 50 mm (l x b x h) voor de Pampas, Forum Cromo, Forum Cromo Genuanceerd, Forum Prata Genuanceerd en Forum Tinto.
  • 240 x 65 x 40 mm (l x b x h) uit de Metropolis-serie, Galleria Geel, Colonia Zwart, Portus Geel, Atrium Rood, Civitas Bruin, Aula Rood, Urbis Zwart en Vesta Zwart.

Brochure