Terca glazuurbakstenen: veelzijdiger dan ooit

Mix met glazuurbakstenen
Voor alle toepassingen een antwoord. Breed toepasbaar bij restauratie of renovatie. Maar ook modieus in nieuwbouw, voor een verrassend (gevel)beeld. De mogelijkheden en toepassingen zijn eindeloos. Gevelbakstenen met nog meer kleur én glans. De duurzame glazuurlaag geeft extra kleurmogelijkheden, en zorgt voor een fraaie spiegeling.

Revival van glazuurbakstenen

Glazuurbakstenen ondergaan een ware revival. Gevelgezichten verschijnen waarin kleurstellingen, detaillering in ornamentiek en materiaalgebruik voor fraaie contrasten zorgen. Glazuurbakstenen zijn inzetbaar voor legio toepassingen.

Vele vormen en kleuren mogelijk

Terca glazuurbakstenen zijn standaard in waalformaat leverbaar, uitgevoerd in strengpers. Verkrijgbaar in zes basiskleuren: blauw, groen, rood, geel, zwart en wit. Op projectbasis zijn nagenoeg alle kleuren mogelijk. Ook op speciale vormstenen en handvorm bakstenen. Bekijk de basiskleuren in de productzoeker.

Oplossing op maat

Naast het standaard assortiment levert Wienerberger op projectbasis oplossingen op maat. De mogelijkheden in verglaasde gevelbakstenen met afwijkende vormen en maten zijn enorm. Bijzondere kleurverlopen, metallic glazuur, afbeeldingen, van alles is denkbaar én mogelijk.

Glazuurbakstenen in monumentale gebouwen

Keramische materialen overleven honderden, zo niet duizenden jaren. Dit geldt zeker voor een verglaasde baksteen. In monumentale gebouwen zijn glazuurbakstenen terug te vinden in ornamenten en pilaren. Als detaillering of als volvlak in mozaïeken. Na al die tijd nog volop glanzend!

Renovatie met glazuurbakstenen

Wienerberger heeft de kracht en kunde om bij renovatie of uitbreiding de bestaande glazuurbakstenen exact te kopiëren. Zowel in kleur, als in vorm en formaat. Onze specialisten luisteren naar je wensen en informeren je over de technische mogelijkheden.
 
Heb je vragen over glazuurbakstenen? Neem dan contact op met Wienerberger Panningen: 088 - 118 59 50.

Bekijk de brochure