Terca keramische raamdorpels

Terca keramische raamdorpels: meer dan bescherming en afwerking in één. Verkrijgbaar in tal van kleuren, diktes en formaten. Voor een opvallende, mooie en schone gevel.

Bescherming en afwerking in één

Een raamdorpel geeft een muur karakter met een duurzame en fraaie afwerking. Een brede diversiteit aan toepassingsmogelijkheden voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Ook zijn raamdorpelaccessoires, in diverse kleuren, leverbaar voor een fraaie afwerking.
 
 
7 redenen om te kiezen voor Terca keramische raamdorpels:
 1. Snelle en effectieve afvoer van regenwater door uitgekiende vorm
 2. Gladde oppervlak is eenvoudig te reinigen en voorkomt ontsierende aanslag
 3. Kleurecht en blijvend mooi
 4. Individueel kleuraccent in de gevel
 5. Onderhoudsvrij
 6. Uitbreidbaar met bijpassend assortiment gevelstenen en muurafdekken
 7. Leverbaar in op maat gemaakte prefab elementen voor een snelle verwerking

Raamdorpels: Standaard en Forte

Naast standaard raamdorpels met een hoogte van 30 mm is er ook een Forte uitvoering van 35 mm.

Robuust
Forte raamdorpels zijn dus dikker van formaat. Breder is optioneel. Door hun robuuste uitstraling geven ze nét dat bijzondere accent aan gebouwen. Robuuste raamdorpels voor bijzondere accenten.
 
De Forte-lijn wordt gecompleteerd door een in de gevel te verwerken kopsteen. Deze is te gebruiken in combinatie met de neussteen. Samen met de raamdorpels vormen ze een markante horizontale belijning van de gevel. Forte raamdorpels zijn leverbaar in lichtbruin, donkerbruin, zwart en basaltgrijs.
 

Prefab raamdorpelelementen

Duurzame afwerking
De prefab elementen worden op maat gemaakt en kant-en-klaar geleverd, tot een maximale lengte van 2 meter. Desgewenst inclusief einddorpels en verstekhoeken. Leverbaar in diverse kleuren en formaten.

Makkelijk te verwerken
Prefab raamdorpelelementen zijn in opgegeven lengte met elkaar verbonden. De raamdorpels zijn strak van lijn en eenvoudig te verwerken. Het aanbrengen ervan is minder weersafhankelijk.
 
Samenstellen en invoegen gebeurt immers tijdens de fabricage. Dit betekent een forse besparing in tijd.

Snel renoveren met keramische raamdorpelelementen

Bij vervanging van kozijnen en het plaatsen van isolerende beglazing is vervanging van raamdorpels een logische keuze. Keramische raamdorpels bieden beeldkwaliteit, levensduur, kleurechtheid, weinig onderhoud en optimale bescherming.
 
De prefab raamdorpelelementen verkorten de renovatietijd en reduceren faalkosten. Bewoners ervaren minder overlast. 
 

Raamdorpelclip

Ventilatie
Handige clips ter voorkoming van houtrot. Een kleine ruimte tussen het houten kozijn en raamdorpel is nodig voor de ventilatie. Met een raamdorpelclip is deze ruimte zo gemaakt.
 
De clip wordt eenvoudig over de raamdorpel of het raamdorpelelement geschoven. Zo ontstaat er voldoende ruimte voor de ventilatie die houtrot helpt te voorkomen. Deze clips zijn leverbaar in drie formaten.

Accessoires

Praktische hulpmiddelen:
 • Muurafdekken
  De enkelvoudige ezelsrug en paddestoelsluitstuk zijn perfecte hulpstukken om muren af te dekken. Leverbaar in meerdere kleuren.
 • Verstekhoeken
  Met verstekhoeken kun je eindeloos variëren. Het geeft je maximale vrijheid in ontwerp.
 • Einddorpels
  De einddorpels zijn voorzien van drie verticale groeven om te voorkomen dat vocht zich in de hoeken verzamelt.
 • Shadow Line
  Neusstenen vormen samen met raamdorpels voor één doorgetrokken lijn in de gevel. Fraai in afwerking en beter in afvoer van regenwater.

Brochure