Metaal-serie: sterker door gebundelde krachten

Metaal-serie
Een krachtige serie met een uitgebreid palet aan grijzige metaaltinten, in diverse gradaties en kleurnuanceringen. Opvallend zijn vooral de grijsgroene sorteringen die zich onderscheiden door hun unieke kleurenbeeld.

IJzersterke toevoeging met een bijzonder kleurenspectrum

De Metaal-serie van Wienerberger bestaat uit gevelbakstenen in grijzige metaaltinten. De twaalf verschillende baksteensorteringen uit deze serie hebben allemaal een grijze nuancering maar variëren in kleurbeeld, vorm en textuur. Ze dragen de namen van verschillende metalen zoals Goud, Hafnium, Messing, Koper, Staal en Titaan.

Wienerberger produceert deze Metaal-serie op projectbasis. Daarbij zijn deze bakstenen zowel leverbaar in handvorm, wasserstrich, vormbak, handstrich en strengpers. Bekijk de Metaal-serie in de productzoeker.

Wienerberger beschikt over de benodigde productietechnieken om de bakstenen een speciale nabewerking te laten ondergaan. Hierdoor ogen de bakstenen als de grijze tinten van metalen. Met name de grijsgroene sorteringen onderscheiden zich door een uniek kleurenbeeld. Wienerberger past deze nabewerkingstechniek eveneens toe bij keramische dakpannen, straatbakstenen en raamdorpels. Deze bundeling van kennis en ervaring zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit waardoor Wienerberger ook voor grootschalige projecten de gevraagde Metaalbakstenen kan leveren.

Morteladvies

Speciale aandacht gaat ook uit naar de keuze van de kleur mortel. De kleur van de voeg heeft grote invloed op de uitstraling van de gevel en Wienerberger benadrukt het belang van een goed morteladvies. Bekijk het effect van de kleur van de voeg bij de verschillende sorteringen op de website en in de brochure. Een standaardtype mortel is voor de sorteringen uit de Metaal-serie goed te gebruiken.
 
Meer informatie, waaronder technische specificaties over de Metaal-sorteringen vind je in onze productzoeker. Hier kun je ook direct monsters aanvragen!

Brochure