Terca raamdorpels tot in detail

Technische tekeningen en verwerking van Terca keramische raamdorpels. Op aanvraag diverse bijpassende hulpstukken mogelijk. Op projectbasis nagenoeg alle kleuren mogelijk, prijs afwijkende kleuren zie pagina 9. Combinatie van raamdorpels met gevelbakstenen en/of dakpannen in dezelfde kleur mogelijk.

Raamdorpels | Standaard en Forte

Terca keramische raamdorpels zijn eenvoudig te verwerken bij zowel houten, kunststof als aluminium kozijnen. Ze zijn leverbaar in twee types:

  • Standaard raamdorpel: 30 mm dik - 105 mm breed. Leverbaar met lage kering (20 mm) en met hoge kering (40 mm).
  • Forte raamdorpel: 35 mm dik - 105 of 215 mm breed. Leverbaar met lage kering (20 mm).

Einddorpels | Standaard en Forte

Plaats Terca einddorpels in de hoeken. De verticale groeven vormen een uitstekende afwatering op deze plaats. De vochtbelasting vermindert, waardoor er minder kans is op ontsierende vochtplekken in het aansluitende metselwerk. Ook verkrijgbaar in versie met opstaande rand.

Verstekhoeken | Overige prefab verstekhoeken

Bij toepassing van grotere raamdorpels op een hoek zijn speciale verstekhoeken leverbaar. Deze samengestelde verstekhoeken worden geprefabriceerd aangeleverd. De afmetingen van de hoeken moeten nader in het werk worden bepaald in verband met voegdiktes tussen raamdorpels.

Shadow Line | Neusstenen

Neusstenen (Shadow Line) zorgen in combinatie met Terca raamdorpels voor één doorgetrokken horizontale belijning in de gevel. Voor een nog fraaiere afwerking.

Muurafdekken enkelvoudig / samengesteld

Wienerberger biedt diverse mogelijkheden om muren af te dekken. De zogenoemde ezelsrug is een enkelvoudige muurafdek. Een andere mogelijkheid is de combinatie van twee raamdorpels met in het midden een paddestoelsluitstuk (samengestelde muurafdek).

Geprefabriceerde raamdorpelelementen | Prefab elementen

Geprefabriceerde raamdorpelelementen worden op maat gemaakt en kant-en-klaar geleverd. Een correcte maatvoering is hierbij essensieel. Houd bij het bestellen van raamdorpelelementen de maatvoering aan zoals hieronder beschreven. Deze maten kun je vervolgens aangegeven op het bestelformulier voor raamdorpelelementen. Deze kunnen besteld worden op www.raamdorpel.nl/wienerberger