Terca glazuurbakstenen: veelzijdiger dan ooit

Mix met glazuurbakstenen
Voor alle toepassingen een antwoord. Breed toepasbaar bij restauratie of renovatie. Maar ook modieus in nieuwbouw, voor een verrassend (gevel)beeld. De mogelijkheden en toepassingen van glazuurbakstenen zijn eindeloos. De duurzame glazuurlaag geeft extra kleurmogelijkheden, en zorgt voor een fraaie spiegeling. Gevelgezichten verschijnen waarin kleurstellingen, detaillering in ornamentiek en materiaalgebruik voor fraaie contrasten zorgen.

Revival van glazuurbakstenen

De geglazuurde baksteen speelt steeds vaker de hoofdrol bij nieuwe projecten en restauraties. Keramische materialen overleven honderden, zo niet duizenden jaren. Dit geldt zeker voor een verglaasde baksteen. Daarnaast spreekt de geglazuurde baksteen een nieuwe geveltaal: die van het glanzend vlak. Lees hier meer over in het artikel:  De kracht van het glanzend vlak.

Vele vormen en kleuren glazuurstenen mogelijk

Terca glazuurbakstenen zijn standaard in waalformaat leverbaar, uitgevoerd in strengpers. Verkrijgbaar in zes basiskleuren: blauw, groen, rood, geel, zwart en wit. Op projectbasis zijn nagenoeg alle kleuren mogelijk. Ook op speciale vormstenen en handvorm bakstenen. Bekijk de basiskleuren in de productzoeker.

Oplossing op maat

Naast het standaard assortiment levert Wienerberger op projectbasis oplossingen op maat. De mogelijkheden in verglaasde gevelstenen met afwijkende vormen en maten zijn enorm. Bijzondere kleurverlopen, metallic glazuur, afbeeldingen, van alles is denkbaar én mogelijk. Wienerberger heeft de kracht en kunde om bijvoorbeeld bij renovatie of uitbreiding de bestaande glazuurbakstenen exact te kopiëren.

Ambacht en vakmanschap, een kijkje in de keuken

In onze fabrieken in Tegelen en Panningen wordt de basis gelegd voor een unieke beleving van de glazuurtoepassingen op de gevelstenen. Een reis naar de kleur of de keus voor glimmende specials: een onderzoekstraject waarbij de verschillende opties op het gebied van kleur en kleurnuances, textuur en glansgraad worden onderzocht. Lees meer over dit traject in het artikel: Ambacht & vakmanschap.

Meer weten over glazuurstenen?

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Onze specialisten luisteren naar je wensen en informeren je over de technische mogelijkheden. We werken graag samen aan een passende oplossing. Neem contact op met Wienerberger Panningen via 088 - 118 59 50 of stuur een mail naar panningen@wienerberger.com.

Bekijk de brochure