De perfecte dakpan voor zonnepanelen

Nu zonnepanelen in opkomst zijn, krijgen steeds meer dakdekkers hiermee te maken. Wil je dat netjes afdekken? Speciaal hiervoor heeft Wienerberger een dakpan ontwikkeld met een dubbele functie.

Wij spreken regelmatig met dakdekkers om te kijken hoe we onze producten kunnen verbeteren. Nu zonnepanelen in opkomst zijn, krijgen steeds meer dakdekkers hiermee te maken. Zonnepanelen zweven over het pannendak en zitten met beugels aan de dakconstructie bevestigd. Wil je dat netjes afdekken? Dan moet je boren en slijpen in de dakpan: een tijdrovend karwei.

Nieuwe dakpan met dubbele functie

Nu hebben wij een dakpan ontwikkeld met een dubbele functie. Het gaat om de Koramic VHV ventilatiepan met een kunststof kammetje voor het weren van kleine knaagdieren en vogels. De inkeping van dit nieuwe hulpstuk is zo ontworpen dat hij perfect over de beugels van zonnepanelen heen past. Een ventilatiepan en dakhaakbevestigingspan in één, dus. Dit keramisch hulpstuk is sinds eind februari 2016 te krijgen.

Over Geert

Geert Kamps is Productmanager Dak bij Wienerberger. Hij kent de bouw door en door, en adviseert dakdekkers over slimme toepassingen en het gebruik van innovatieve producten. Heb je een vraag voor Geert? Mail dan naar info.nl@wienerberger.com