Wienerberger online BIM-generator

Bouw Informatie Modellering
Met de online BIM-generator speelt Wienerberger in op concrete vragen uit de markt. Deze slimme tool voor Autodesk Revit gebruikers biedt de mogelijkheid om gevelbakstenen en gerelateerde informatie aan het BIM-model toe te voegen. Dit in combinatie met een op maat gegenereerde textuur van de gekozen gevelbaksteensortering.

Altijd de juiste informatie beschikbaar

BIM (Bouw Informatie Modellering) maakt het mogelijk dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie, die continu beschikbaar en altijd actueel is.
 
De gevelbaksteen gerelateerde informatie staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand. Om het Revit-bestand niet onnodig groot te maken is er ook een URL-link naar de gevelbaksteensortering op de Wienerberger website. Hier is alle aanvullende informatie van de gevelbaksteen te vinden.

Volop in ontwikkeling

De BIM-generator is tot nog toe beschikbaar voor Terca gevelbakstenen. Maar er wordt ook druk gewerkt aan de ontwikkeling van dezelfde tool voor de andere producten binnen het assortiment van Wienerberger. Wij willen iedereen die geïnteresseerd is in onze BIM-generator uitdagen om deze uit te proberen.

Praktijkervaring BIM

BAM Woningbouw past de BIM-tool momenteel toe bij twaalf projecten in de modellerende fase. “Het grootste voordeel is dat we kunnen modelleren met de gevelbakstenen die in het project worden gebruikt”, aldus Patrick van der Vliet, BIM Programmamanager Woningbouw. “Met daarbij direct de juiste informatie over de stenen, zowel technisch als visueel. We hoeven geen eigenschappen en regels meer aan het product toe te kennen, dat heeft Wienerberger al gedaan.”
 
Een ander pluspunt is de beschikbaarheid van uittrekstaten per toegepast type gevelbaksteen. Waar het metselwerk van een project doorgaans vijf keer apart werd uitgerekend – door calculator, werkvoorbereider, leverancier, onderaannemer en uitvoerder – genereren partijen uit de uittrekstaten nu de voor hen relevante aantallen.
 
Lees hier het hele artikel over de samenwerking met BAM: efficiënt modelleren met gevelbakstenen.

Levensechte visualisaties

Wienerberger neemt jou veel werk uit handen door texturen op de website aan te bieden. Het gaat om levensechte visualisaties van jouw projecten met Terca gevelbakstenen. De texturen kunnen direct in het 3D-ontwerp geladen worden. Het grote formaat, ca. 300 x 300 cm, voorkomt dat het bekende repeterende ruitjespatroon ontstaat.

Productzoeksysteem

De BIM-generator is in de productzoeker gevelbakstenen op onze website geïntegreerd, en te vinden onder de geselecteerde baksteen achter het tabblad Textuur/BIM generator.
 
Nog vragen als bouwprofessional? Neem dan gerust contact op met de afdeling Technische Ondersteuning van Wienerberger via 088-11 85 111, of stuur een e-mail naar info.nl@wienerberger.com. Ben je particulier, dan verwijzen wij je graag door naar de bouwmaterialenhandelaar.

Direct naar de productzoeker gevelbakstenen.

Instructievideo

We leggen je graag uit hoe je optimaal gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die de BIM-generator jou biedt.