Smaakvol restaurant interieur | Brussel, België

Het restaurant Colonel in Brussel, België, presenteert zichzelf als ''specialist in rundvlees''. Naast gerechten en service van hoge kwaliteit biedt het zijn gasten een opvallend interieur van rode bakstenen.

Het menu is niet het enige wat Colonel uniek maakt

Smaakvol interieur voor een restaurant

Het restaurant Colonel in Brussel, België, presenteert zichzelf als ''specialist in rundvlees''. Naast gerechten en service van hoge kwaliteit biedt het zijn gasten een opvallend interieur van rode bakstenen die op een speciale manier zijn gemetseld.
De Colonel is gespecialiseerd in topkwaliteit vlees, met name rundvlees, en besteedt speciaal aandacht aan de Franse regio's die bekendstaan om hun uitzonderlijke vlees, zoals Charolaise, Aubrac, Salers, Normandië, enz. Op het menu staat een breed assortiment aan verschillende soorten vlees die worden bereid in de open keuken.
 

Een speciale touch

Het menu is niet het enige wat de Colonel uniek maakt. Sterke waarden zoals een alles-kan-mentaliteit en vakmanschap hebben ook hun weg gevonden in een modern design. Het interieur van het gebouw verwijst naar het pure basisproduct, rood rundvlees. De keuze voor een vloer van terracotta tegels en de opvallende rode bakstenen muur lagen daarom voor de hand. Het versterkt de zintuiglijke beleving van de klant en draagt bij aan een feel-good sfeer. De bakstenen muur is een eerbetoon aan de BBQ- en grillcultuur. De toepassing van metalen en het claustra-metselwerk van het muurvlak doet denken aan een grill. Het claustra-metselwerk zorgt ook voor een unieke lichtwerking.
 

Ingenieus kantwerk

Claustra, ook wel bekend als Braziliaans verband, is een vorm van metselwerk waarbij alleen de uiteinden van de bakstenen op de onderliggende baksteen rusten. Hierdoor ontstaan er openingen waardoor de gevel of de muur een transparant karakter krijgt. Het resultaat is een combinatie waarin tegenstellingen elkaar vinden: privacy en transparantie, massa en leegte, licht en blindering, gesloten- en openheid. Een speciale oplossing voor een speciaal restaurant.
 

Feiten en cijfers

  • Projectnaam: Restaurant Colonel, Brussel, België
  • Architect: Dirk De Leeuw architecten, Brussel, in samenwerking met Diego Carrion en Cécile Grosjean
  • Opdrachtgever: BVO Food sprl
  • Gebruikte producten: Terca Egala Koraalrood
  • Jaar van oplevering: 2015

 

Terca Egala Koraalrood | Brussel, België

Terca Egala Koraalrood | Brussel, België

Terca Egala Koraalrood | Brussel, België