Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Atlas Huis - Eindhoven Rode baksteen en groene kozijnen

Aan de rand van Eindhoven staat in een nieuwe woonwijk een bijzondere eengezinswoning, die in eerste instantie op lijkt te gaan in de omgeving. De woning is gebouwd conform de lokale bouweisen; witte kubushuizen, gebouwd langs bestaande bomen.

Brick Award 2018 | Feeling at home

Wie de moeite neemt om nog een keer goed te kijken, ziet een huis dat alle eisen op de proef stelde. Een geraffineerd samenspel tussen massa en materiaal; gemetseld in rode baksteen met ruwe voegen wat het robuuste karakter versterkt.
 
Door de minimale afwerking van het huis zijn de gebruikte bouwmaterialen goed zichtbaar gebleven. Er is een lichte kleur cement gebruikt voor de voegen van de bovenste laag van het gebouw. Hierdoor steekt de klassieke plint af bij de lichte bovenste laag. De dakwelving suggereert het ontbreken van een bolvormig volume, waaraan het huis z’n naam ontleent; Atlas. Deze uit de Griekse mythologie afkomstige figuur, droeg het hemelgewelf op zijn schouders.
 
Architecten: MONADNOCK
Locatie: Eindhoven
Bouwperiode: 2015-2016
Nominatiecategorie: Feeling at home
Bestemming: Woonhuis
Bruikbaar vloeroppervlak: 146 m²
Baksteensoort: Gevelsteen

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven

Feeling at home | Atlas Huis, Eindhoven