Vilanova de la Barca

De oude kerk van Vilanova werd in de jaren '30 van de vorige eeuw tijdens de Spaanse burgeroorlog deels vernietigd. Slechts enkele delen, waaronder de westelijke voorgevel, kwam ongeschonden uit de strijd. In 2009 werd begonnen met de restauratie. Het doel was een samenspel tussen oude en nieuwe elementen van het gebouw te creëren. Met de constructie van een nieuwe bakstenen voorgevel en een pannendak werd een sterke focus gelegd op de buitenkant van het gebouw.
 
De architecten omschrijven het nieuwe gedeelte van de kerk als een architectonische schil van keramiek die de overblijfselen van de historische muren voorzichtig ondersteunt. De buitengevel heeft geen ramen en volgt de structuur en het ontwerp van de oude kerk. Daarentegen is de binnengevel zo ontworpen dat de interactie tussen de oude en nieuwe delen wordt benadrukt. De restauratie van deze kerk laat zien hoe oude, beschadigde delen van een gebouw heel goed op een harmonieuze manier samen kunnen gaan met nieuwe elementen.
 
Architecten: AleaOlea architecture & landscape, Spanje
Locatie: Lleida, Spanje
Bouwperiode: 2015 - 2016
Nominatie categorie: Building outside the box
Winnaar categorie: Special prize
Doel: Evenementenhal
Bruikbaar vloeroppervlak: 216 m²
Baksteensoort: Gevelsteen, keramische dakpannen

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje

Special Prize | Vilanova de la Barca, Spanje