Geïnspireerd door de kracht van het Hollandse dakenlandschap

Na de Tweede Wereldoorlog stond de traditionele Nederlandse bouwwijze een tijdje op een lager pitje. Er werd overgegaan op een meer industriële manier van bouwen, vaak op basis van beton en prefab elementen. Het afgelopen decennium is er in Nederland echter een opleving te zien.

Oude tijden herleven
Na de Tweede Wereldoorlog stond de traditionele Nederlandse bouwwijze een tijdje op een laag pitje. Er werd overgegaan op een meer industriële manier van bouwen, vaak op basis van beton en prefab elementen. Het afgelopen decennium is er in Nederland echter een opleving te zien. 
 
Vertrouwd beeld
De OVH, VHV, Tuile du Nord en Oude Holle zijn stuk voor stuk klassiekers die Nederland dat vertrouwde uiterlijk geven. Met deze keramische pannen komt ons Hollandse dakenlandschap duurzaam tot leven. De authentieke sfeer, warme uitstraling en het uitstekende comfort van de Hollandse keramische panmodellen halen de schoonheid van een woonomgeving pas echt naar boven. 
 
Duurzame daken
Die schoonheid vergaat ook niet. Want de kracht van keramiek zit ook in zijn levensduur. Kijk maar om je heen, en je ziet het bewijs. Want met de jaren wordt keramiek steeds mooier. Zo genieten we ook over 100 jaar nog van ons Hollandse keramische dakenlandschap, dat bovendien een duurzame keuze is. De voorraad Nederlandse klei die we lokaal winnen uit de uiterwaarden van onze rivieren is namelijk nagenoeg onuitputtelijk.
 
Steeds weer zetten nieuwe deeltjes klei zich af aan deze oevers. Dat zorgt ervoor dat onze grondstof ruimschoots aanwezig is. We verbruiken namelijk minder klei dan wordt afgezet. Op zoek naar inspiratie over de kracht van het Hollandse dak? Bekijk en lees meer in onderstaande artikelen en case studies.
 
 
 

Hollandse dakenlandschap | Oude Holle 451 vieilli blauw gesmoord

Oude Holle 451 vieilli rood | Nautisch kwartier, Huizen

Hollandse dakenlandschap | Oude Holle Sinus vieilli rood

Oude Holle 451 vieilli rood en vieilli blauw | Nautisch kwartier, Huizen

Oude Holle 451 vieilli rood

Hollandse dakenlandschap | VHV matzwart verglaasd

OVH Klassiek vieilli blauw gesmoord

Oude Holle 451 vieilli rood

Oude Holle 451 vieilli rood en vieilli blauw

OVH Klassiek vieilli blauw gesmoord

Oude Holle 451 vieilli rood | Nautisch kwartier, Huizen

Oude Holle 451 blauw gesmoord

Oude Holle 451 vieilli rood en vieilli blauw