Thema: geglazuurde straatbakstenen

Straatbakstenen, voorzien van een kwalitatief hoogwaardige glazuurlaag, zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Op projectbasis zijn de glazuurbakstenen in diverse formaten leverbaar, in bijna alle RAL-kleuren. Deze maatwerkoplossing maakt de glazuurstenen breed inzetbaar.

Glazuurbakstenen

De glazuurstraatbakstenen zijn stootvast, chemisch resistent en eenvoudig schoon te houden. Als ondergrond voor de glazuur kunnen waalformaten, dikformaten maar ook klinkerkeien gebruikt worden. Wienerberger glazuurbakstenen worden gemaakt van hoogwaardige klei die extreem geconditioneerd wordt, waarna op de productielocatie Panningen de glazuurlaag wordt aangebracht. Bij 1200 graden Celcius wordt de klei afgebakken. Hierdoor gaan zowel de keramische drager als de geglazuurde toplaag, volgens Wienerberger standaard, honderden jaren mee.

De glazuurstenen kunnen breder ingezet worden dan uitsluitend signaal- of strooistenen. Glazuurbakstenen hebben op de contactvlakken meer structuur om beloopbaarheid, op de anders gladde oppervlakken, mogelijk te maken. Hierdoor zijn de stenen ook geschikt voor loop- en wandelpaden.