Thema: maak het verschil straatbakstenen mixen

Het mixen van straatbakstenen zorgt vaak voor een verrassend resultaat. Een voorbeeld is het centrum van Geldrop, waar een mooie mix werd gelegd van Wienerberger straatbakstenen. Of de herontwikkeling van het plein voor de Leonarduskerk in Helmond waar de ontwerpers kozen voor een mix van lichtgeel, rood en aubergine om de monumentale kerk optimaal tot zijn recht te laten komen.

Maak het verschil straatbakstenen mixen

Stadsspecifieke mix
De mixsorteringen van Wienerberger zijn een antwoord op de vraag uit de markt. Er is een grote behoefte om authentiek, bestaand straatwerk uit te breiden en na te bootsen. Vooral in historische binnensteden en voor (her)ontwikkeling. Een aantal grote Nederlandse gemeenten daagde Wienerberger al uit om een eigen, stadsspecifieke mix samen te stellen.

Eigen identiteit
Door te mixen creëert de architect of stedenbouwkundige een individuele signatuur die verder gaat: gebouw én omgeving krijgen een eigen, complementaire identiteit - zodat beide componenten elkaar versterken. Wienerberger levert een afgewogen product, waardoor eenheid in verscheidenheid ontstaat. Van een subtiele nuance tot veelkleurig, te leveren in diverse formaten. In principe is bijna alles mogelijk, voor ingetogen of juist monumentaal bestraten.

Durf te mixen
Mixen getuigt van durf en stimuleert de creativiteit. Het is een kans om te breken met standaard legpatronen in bestaande legvormen. Een extra accent is het toevoegen van speciale (glazuur)bakstenen. Een dergelijke ‘strooisteen’ zorgt voor een versnipperd, speels effect. Onnodig te zeggen dat klanten die willen en durven mixen, van Wienerberger alle aandacht krijgen, ook in het voortraject.